středa 5. října 2011

Láska na první pohled

Věříte na lásku na první pohled? Já ne, přijde mi povrchní, člověka přece milujeme pro to jaký je uvnitř a ne proto jak vypadá. Nebo snad ne?
Ale s oblečením je to právě naopak. Zamilovala jsem se do těchto úžasných šatů s HMka.
A je to vášnivá láska, jen jako asi jako každá láska má komplikaci. Neměla bych je kam nosit L a tyto krásné šaty by byli ve skříni smutné.

PS- ne nezbláznila jsem se, ale uznejte sami, že jsou úžasný a omlouvám se za kvalitu fotek.


úterý 4. října 2011

Dnešní den není náš

Dnešní článek bych chtěla věnovat té nejúžasnější bytosti na světe.

Je to opravdový kamarád, je u mě vždycky když ho potřebuji, když jsem smutná a potřebuji se vybrečet, sedí u mě a nechává mě bulet do jeho krku a ani se nehne. Vyhlíží až se vrátím ze školy a radostně mě vítá. Každý den se spolu učíme a on jako by dělá, že ho to zajímá. Když nikdo nechce jít ven on čeká u dveří. Nepotřebuji budík, on mě budí sám ( a šíleně přesně).
Líbím se mu i když jsem namalovaná nebo po ránu. A nedělíme se spolu jen o jídlo, ale i o lásku.



 Jestli hádáte, že je řeč o mém psovi, tak si připište bod, protože hádáte správně.
 Jestli pak tušíte copak je dneska za den? Je 4.10. a toto datum připadá na mezinárodní den zvířat. Podle mě, by to měl být i státní svátek, nejen proto, že by to zabilo dvě mouchy jednou ranou, nešlo by se do školy a oslavili bychom ty úžasné čtyřnohé ( případně dvojnohé) bytosti. Nezasloužili by si to copak? Dělají náš život krásnější. Ale, ne všichni chlupáči mají šťastný život, ne všichni jsou zahrnuti láskou a jídlem. Některý z nich jsou krutě týráni, testuje se na nich kosmetika a jiní zas nikdy neuvidí svítit slunce nebo nepocítí hebkost trávy. Tento den by měl patřit hlavně jim, těmto zlomeným bytostem.
Dřív byl člověk součást přírody, vážil si jí i každé živé bytosti, ale teď co nám narostlo ego ( přece jenom homo sapiens sapiens je chytřejší než všichni jiní tvorové) jsme ji tak trochu zotročili. Nemyslete si, že jsem nějaká aktivistka je to můj názor na věc, uznejte sami, že na tom něco možná bude.
Na světě není nic krásnějšího než pohled do něžných zvířecích očí, to vám den spraví víc než tabulka čokolády.

sobota 1. října 2011

What´s your name?

Jak se vám líbí vaše jméno? Ne přezdívka, ale vaše křestní jméno.

Mě se moje nikdy nelíbilo. Nikola, mě vždycky přišlo tak nějak drsný, pod tím bych si představila zlou, tmavovlasou v tmavém oděnou ženskou, která se jen šklebí a škaredě dívá. Taky tam slyším mezinárodně oblíbený nápoj- kola. Jako malá, jsem se chtěla přejmenovat nejdříve na Kláru a pak na Emily. Jo, Emily je jméno pro mě, myslím, že by se ke mně hodilo.
Ale maminka si myslela něco jiného a musela jsem se s tím smířit a také smířila. Vždyť se na mě mohla vyřádit i jinak např. Květoslava ( jestli to nějaká Květoslava, čte tak se omlouvám, nemyslím to nijak zle).
Je zvláštní, že většina lidí s kterými jsem o tom mluvila si myslí, že by se k nim hodilo jiné jméno, že tohle se jim nelíbí. Ale berme to tak, mamky nám toho do života dali hodně, už jen to že nás sem přivedli, ale také dali jméno a většinou jsou to krásná jména, něco pro ně musela znamenat.
Každé jméno jako by lákalo k přezdívkám a zkráceninám, v tomto je moje mamka přebornice, co všechno dokázala s obyčejného Nikola udělat, je až obdivuhodné tak např.- Niki, Nikča, Nikolajda, Tříkolka, Koláček, Šuhajka… občas by mě zajímalo co ji k některým vedlo.

Myslím, že jméno hraje důležitou roli, nějak byď jen malinko nás ovlivní. Už vím, že nikola není zlá manda, většina Nikol co znám jsou hodný holky, každá něčím jiným zvláštní a tak je to u všech jmen, proto nevěřím numerologii, i když i tady je nějaký ten otazník, co kdyby.


A jak jste na tom se svým jménem vy?