sobota 28. května 2011

Ach, ten dnešní déšť

 


Sedím si u okna, pozoruji ten déšť a šeď dnešního dne. Miluji tyhle dny, nutí přemýšlet a mají v sobě jedinečné malanchonické kouzlo. Možná na někoho působí smutně. Nenesou většinou dobrou náladu,smích léto jako dny, které jsou zalité sluncem. Ale pokud se podíváte na většinu Hollywoodských slaďáku, hlavní hrdinové si většinou skáčou do náruče za bubnování kapek. Tak proč na mě nikdo nečeká s pořádnou kyticí?   Každý déšť sebou nese zklamaní, nešťastnou lásku, nebo mě ta tak alespoň přijde, ale sebou odnáší smutek s lidských tváří.  
Mám chuť se tam rozběhnout, běhat mezi kapkami a všechno smutné v mém životě zapomenout. Ale neudělám to, jednak proto že bych měla šílenou rýmu, ale taky proto, že zastávám názor, že je dobré pamatovat si chyby, neúspěchy, to nás přece posouvá dál. Nebo snad ne?
I když dneska prší, a za normálních okolností by to bylo to moje počasí, ale dneska ne. Dneska je smutné, uplakané stejně jako já. Dneska jsem prozřela už vím jak bolí zklamaní, které nám ,,nadělí“ milovaná osoba. Už vím jaké je to celé dlouhé hodiny se třást strachy a křečovitě svírat mobil, když někdo není schopný odepsat. A také vím jaká je rána do srdce když pak napíše, něco co by dostalo na kolena každou. Ne, nerozešli jsme se, ale asi oba tušíme, že se k tomu schyluje. Co dělat? Dát si pauzu? Co ta vyřeší, budeme bez sebe pár týdnů, a pak v tom horším případě zjistíme, že se bez sebe máme dobře, v tom lepším se k sobě vrátíme, ale budeme to muset vyřešit stejně. A to jsme tam, kde jsme.
Ještě že už přestalo pršet. Obloha se začíná pomalu vyjasňovat, zpívají ptáci, hned je mi veseleji. Dnešní déšť mi donesl jen slzy, zklamání a nejistotu, ale odnese si ji pryč? Bude všechno zase v pořádku? Myslím, že ne, tento dnešní déšť něco velkého změnil.

čtvrtek 19. května 2011

Kolik je Vám slečno?

Všechny vás zdravím. Tento týden Vás zanedbávám, tak co se mnou děje jen v bodech.

  • Byla jsem na prvním pracovním pohovoru, tak mi držte palce ať mě to vyjde J
  • Dodělala skoro všechny absolventské práce  na výstavu
  • Totálně zkazila prověrku s matematiky
  • Koupila si nové balerínky ( jsou na fotkách)
  • Rozhodla se na jakou chci školu
  • Mluvila s farářem o sexu ( měli jsme přednášku ve škole, a po ní jsem tam ještě pro něco šla a tak nějak se to semleloJ )
  • Mám hrozný strach o svého přítele, ale proč říct nemůžu. Nepřál by si to
  • Zítra jedu do Terezína

Přidávám vám sem nějaké fotky, jsou s úterka. Někdy umím být šíleně praštěná a to pak lezu po prolézačkách, houpačkách,jezdím po skluzavce, a všem okolo musím připadat ve svých šestnácti jako naprostý cvok, ale já už jsem taková.






 S kamarádkou Kájou.

neděle 15. května 2011

Kdybych byla...

Kdybych měla být roční období ,byla bych podzim
Je tajemný,mrazivý ale taky barevný
Podzim miluji se všech období nejvíc miluji jeho mlhavost a deštivost.Žádné čas není tak mlhaví a tak tajemný.Není moc lidí co by ho měli rádi pro jeho chlad ,jeho změnu z léta na zimu. Je to čas ztracených příběhů.Čas přemýšlení.Můj čas.

Kdybych měla být květina,byla bych sedmikráska
Je tak jednoduchá až je krásná
Na sedmikráskách miluji jejich jednoduchost .Kdo vám dal někdy sedmikrásku? Myslím že nikdo.I já jsem ji nikdy nedostala.Růži dokáže koupit každý ,ale kdo vám natrhá kytici sedmikrásek? Ty chci dostat víc.Jsou křehké musíte v dlani dávat pozor aby jste je nerozdrtili ,ale na druhou stranu je jen tak nějaký vychr nezníčí.

Kdybych měla být země,byla bych Norsko
Každý ví kde leží , ale málokoho zajímá
Tahle země málokoho zajímá.Je chladná a drsná.Ale nikomu neškodí.Nikdo o ní nic moc neví.
PS- berte můj obličej s rezervou :)


středa 11. května 2011

I'm proud Czech, but with all my heart I love England

Taky máte občas pocit , že jste se tady vůbec neměli narodit a táhne vás to jako magnet jinam? Já mám tenhle problém a začíná to být silnější než já , kdyby mě tu nedržel M. a rodina právě bych seděla v letadle směr Anglie. Nejsem hrdá Češka , stydím se za svoji zemi ,která je udělaná pro zloděje , stydím se na vládu která je směšná a která tak ráda leze USA do zadku (promiňte mi ten výraz). Cítím se jako Angličanka. A čím víc na tom přemýšlím ,myslím si že se stala někde chyba já jsem se měla narodit tam. Možná to zní šíleně , ale mám některé ,,anglické" vlastnosti např. mám smysl pro tradice (kromě Velikonoc) , dalo by se říct že jsem studený čumák ( ale to je málo angličanů), moje nejoblíbenější počasí je mlhavo a déšť ,taky nemám typicky slovanský rysy jako jsou tmavší vlasy - moje jsou plavé a občas zrzavý proužek a mám hodně světlou kůži a taky v naší rodině nejsem nikomu povahově ani moc vizuálně podobná ( ale vím , že jsem jejich).
Anglie se mi vždycky líbila, ale zlomilo se to ve mně až když jsme tam jeli, uchvátila mě její atmosféra a styl života. A Londýn? Pro mě král měst, miluji ho i přesto že je to velkoměsto na každém rohu je nějaký park a ty obchody♥.
Vím, že tam budu jednou bydlet a pokusím se získat i anglické občanství. Budu mít menší útulný cihlový domeček porostlí břečťanem, budu doktorka a hlavně tam budu žít sním. A věřte mi , že pro svůj sen udělám cokoliv.

PS- pár mých fotech s Anglie, zítra nebo v týdnu jich sem dám víc
PS 2 - Co říkáte na nový design? Mě osobně se moc líbí
 
 

pátek 6. května 2011

Kluci nepláčou

Asi jsme si všichni všimli jací kluci chtějí být drsňáci. Někteří do této svojí dokonalé image dávají všechno a tváří se že jim celí svět patří. Jiní si zase myslí , že čím víc holek tím je větší borec ( ale kdyby to tak měla holka je to u každého jen děvka ) ale pro mě je takovej kluk ubožák a ještě jak to dojde do třídy a klukům popisuje co dělali. A věřte mi , že takových znám hodně. A pak jsou ještě ti co svůj volný čas tráví nejraději nad flaškou piva s cigaretou v puse. Ale ze všech nejvíc
,,miluji" vytlemený blbečky co ani neví, kde je Afrika ale hlavně že bude velká úroda s jejich záhonu konopí. Ale všechny testosterem vytuněný bytosti neházím do jednoho pytle. Najdou se mezi nimi úžasní kluci, nenapravitelní romantici a nejlepší přátelé. Ale víte co mají všichni zmiňovaní společné? Nikdy nepláčou. Teda to tvrdí ,ale mi jim to stejně nevěříme, že? Čím to
, že muži všeobecně nechtějí projevovat emoce? Asi by se považovali za slabochy, kdyby se rozbrečeli nad srdceryvným zamilovaným příběhem jako já. Ale opravdu chceme chodící skálu? Chci kluka , který projeví city, strach nebo úzkost , který se nebojí při titaniku rozbrečet, pomůže mi do kabátu a podrží dveře , ale i přesto toto všechno by si měl udržet svoji mužnost. Nechci aby si na nic hrál, chci znát jeho pravé já. Je emancipovaná doba ženy začínají být více muži tak proč by oni nemohli být v některých situacích víc ženy. To se pak bude lépe brečet na rameni, když pochopí že zrovna se mám zroutil svět protože
nás zrovna zradila kamarádka. No nemám pravdu? 

neděle 1. května 2011

I do

Ač jsem se nikdy nepovažovala za velkého romantika královskou svatbu jsem vidět prostě musela. Nevím co mě na tomto příběhu tak fascinuje, ale asi to jak se princ zamiloval do obyčejné holky, připomíná mi to tak trochu Popelku. Asi každá jsme někdy, v pěti letech, toužily stát princeznami a královnami, ale jediné Kate Middleton se to povedlo. A teď bude žít sen všech pětiletých holčiček. I když věřím, že ne vždy to byla procházka růžovým sadem a muselo to být pro oba dost náročné.
Sledovaly jste ,,svatbu století“ jak ji nazývají média ( což není pravda protože svatba století, bude moje J)? Já ze zatajeným dechem sledovala tu velkolepost, plnou katedrálu a tisíce lidí v ulicích. A to už Kate šla uličkou v katedrále v šatech co mě přišli tak trochu nudné a bez nápadu, ale zase beru v potaz že vévodkyně s Cambridge, kterou se tento den stala, nemůže dovolit nějakou divočinu. Ale i přes to ji slušely vypadala tak elegantně jako pravá dáma. A jen chvíly na to vyslovili oba svoje I do a byli svoji. Na mě té romantiky bylo už dost tak jsem břečela dojetím. uznávám je šílené brečet u svatby někoho koho ani naznáte, nikdy napotkáte a díváte se na ni v televizi, asi jsem šílená :)
Na to, že já nejsem ráda středem pozornosti bych si takovou svatbu nechala líbit, moc ráda plánuji svoji budoucnost a plány na moji svatbu mě baví asi nejvíc.

Ženich a nevěsta. Na to že je nevěsta o rok starší mě přijde jako by byl starší on podle mě vypadá tak na čtyřicet. Ale nebudu povrchní láska není o vzhledu přece. A co říkáte na šaty?

A perlička na závěr. No oblekly byste si to na něco takového na královskou svatbu? Já bych v tom šla možná tak na maškarní.
Kostýmek by byl sám o sobě krásný, ale co ten pugét ve vlasech?