pátek 15. dubna 2011

Omylem na patologii

Nemám vůbec ráda rána, třeba dneska byla moje maličkost probuzena lomcování a taháním s postele. Hned po tom co jsem líně otevřela oči, se mě mamka zeptala jestli s ní nechci jet místo školy do Brna, že musí na nějaké vyšetření do nemocnice a pak, že se podíváme po obchodech. A proč se jednou za čas neulít ze školy? Stejně nic moc neděláme, a jen myšlenka na ty idioty a ježí se mi vlasy na hlavě.
 Líbilo se mi ráno neběhat po domě jak šílená, v klidu se nasnídat a ještě si u toho číst
 ( takový luxus si jindy dopřát nemůžu).

S mamkou na vyšetření jela i babička, a mě s mojí sestrou poslali do bufetu, který má být údajně ve třetím patře. Nejenže jsme v té budově, vzbuzovaly tázavé  pohledy, ale taky jsme zabloudily v  budově, která by se klidně mohla nazvat bludiště. Když jsme  konečně našly třetí patro, žádný bufet se tu nekonal. Ale místo toho bylo na dveřích velkým písmem napsáno ,, patologie“, no výborně chuť na jídlo mě přešla. Ale přesto nás moje orientační schopnosti po hodině zachránily ( zjistila jsem, že jsme ve špatné budově), a dovlekly jsme se do cíle.

  Zatím co jsem čekala na moji milovanou maminku, jsem se přistihla jak kdykoli prošel někdo s bílým pláštěm, přestala pro mě učebnice biologie a kelímek horké čokolády existovat, byla jsem úplně hypnotizovaná. Budu taky někdy navlečená do bílého pláště a budu si to s takovou důležitostí v kroku někdy razit k automatu na kafe? Budu mít někdy na krku místo mých oblíbených řetízků pověšený stetoskop?
Tak moc bych to chtěla, najednou po dnešním dni se už nemusím rozhodovat a přemýšlet  nad novinařinou. Tohle je to co mám dělat, s trochu nadsázky můžu říct, že je to moje poslání. Vím to, cítím to tak. Konečně jsem se našla.
Ani nevíte jak mi to odteď všechno to učení  leze do hlavy. Něco takového jsem dlouho potřebovala.

Po mém sebe nalezení, jsme jeli nakupovat. Nechtěla jsem moc utrácet, přece jenom za mýma vydělanými penězi je moc dřiny a prolitého potu. Do karet mě taky nahrály slevy co byly v Jeans Clubu, nebudete mi to věřit , ale všechno vylo zlevněno o 50% a to i věcí co byli zlevněné předtím.

5 komentářů:

  1. ty hadříky jsou božííí!! a to s tou patologii me rozesmalo :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuju za povzbuzení, hned si nepřipadám tak hloupě ;)
    A máš skvělý vkus, ty kousku co máš na fotkách jsou vskutku luxusní, a za tu cenu ;P

    OdpovědětVymazat
  3. kde nakupuješ?takovy dobry hadry a za tak dobrou cenu

    OdpovědětVymazat
  4. To je celkem vtipná událost :D
    Já jsem chtěla být patologem, ale bohužel jsem si to rozmyslelal příliš pozdě :D

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji ti,aby se ti tvé přání vyplnilo...jednou budu šikovnou paní doktorku potřebovat.

    OdpovědětVymazat