pátek 30. září 2011

Krása, co to vlastně je?

Předpokládám, že většina z vás už viděla nějakou tu módní přehlídku. Krásné oblečení, nezapomenutelná atmosféra, vzduch plný omamné vůně parfémů a taky plno lidí.
A modelek. Jsou tak éterické, křehké a většinou hodně hubené (ne hodilo by se říct, že vychrtlé) s průsvitnou kůži a vystouplými kostmi. Vlastně abych řekla pravdu málokdy se mi nějaké to ramínko na luxusní šaty od předních návrhářů líbí. Chci vidět ženskost, křivky, osobitost, ale ne na kost vychrtlou slečnu. Modelka by měla mít osobní kouzlo, ale ono se to taky lehko řekne. Návrhář přece potřebuje aby obdivné ach bylo na jeho šaty a ne na modelčiny pevné nohy. Možná kdybych byla návrhářka, uvažovala bych stejně, ale zatím nejsem tak můžu kritizovat.

 S tímto článkem zažínám proto, že jsem si kdesi v novinách prohlížela finalistky Schwarzkopt elite model look. Viděli jste je už? Skoro všechny jsou na kost vyhublé nezdravě vyhlížející slečny, kterým je většinou kolem 14 až 16, což je docela smutné. Zajímalo by mě kolik váží a jestli nemají nějaké zdravotní  problémy.

Nechci abyste si mysleli, že jsem vysazená proti štíhlosti, právě naopak líbí se mi, působí víc zdravě, vypadá líp v oblečení, já mám postavu tak akorát. Ale nikdy jsem nedržela nějaké diety, možná taky proto, že jsem žádnou nevydržela držet dlouho. Ale taky nemám nic proti plnoštíhlosti, ale preferuji  ( zdravou ) hubenost, protože zdraví by mělo být nejpřednější.¨

Nevím jak vám, ale mě se prostě vystouplá kostěná kolena, kliční kosti, propadlé tváře nelíbí. Ženská krása je o něčem jiném.
Z dvaceti finalistek ve věku od 14 do 19 let vybrala porota dvě vítězky: Lenku Hanákovou za Českou republiku a Leónu Hochelovou za Slovensko. Obě vítězky budou reprezentovat své země na světovém finále Elite Model Look, které proběhne 6. prosince.

4 komentáře:

  1. souhlasím s tebou :) a Lenka ve skutečnosti není tak pěkná :D

    OdpovědětVymazat
  2. tak ta dívka nalevo je opravdu podvyživená
    Takže s Tebou naprosto souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  3. ta holcina uplne vlevo je fakt silene vyhubla..ta vazne vypada, ze neni zdrava.. :-/

    OdpovědětVymazat
  4. tá vľavo je fakt extrém..uff ..

    OdpovědětVymazat