neděle 28. října 2012

United Kingdom 2012


Na začátku měsíce jsem zase byla ve své milované Británii, je to láska mého života, zatím jen jednostranná. Anglie je krásná země s takovou zvláštní atmosférou, kterou žádná jiná země nemá, nevím jakým slovem bych ji charakterizovala, v češtině takové slovo ani nebude.






Náhradní rodina

Ne všechno bývá růžové, na mém pobytu to byla rodina u které jsem bydlela. Byla to paní ve středním věku s osmnáctiletou dcerou a patnáctiletým synem, byla to učitelka (nemám nic proti učitelkám). Vůbec s námi nemluvila, třikrát jsem si šla pro wi-fi a třikrát mi ji napsala špatně a myslím, že schválně. Co se jídla týče, tak jsme moc nejedli, večer po dny stráveným ve škole a venku jsme dostali jen jednu pečenou bramboru, posypanou sýrem( škoda, že jsem to nevyfotila). Poslední den jsme zjistily, že chleba co jsem snídaly a obědvaly byl plesnivý a mléko prošlé. Na fotkách můžete vidět, že pořádkumilovná madam také nebyla, švába co lezl v posteli jsem takové nevyfotila ( což je chyba). Zato zimní zahradu, co se tvářila jako pokoj pro hosty ano.
 
Můj pokoj, prosím.
 
Detail, pokoje.


Tohle je kuchyňská linka, kdybyste náhodou nevěděli :).
Náš palác.

 
A naše jídlo na celý den.

Angličané

I když jsem s rodinou dobré zkušenosti neměla, názor na ostrovany jsem nezměnila. Myslím si, že jsou to srdeční a milí lidé. I když prší a u nás se všichni mračí, tam mají i přesto dobrou náladu často se usmívají a cizí lidé vám přejí hezký den a on pak hezčí je. Když vám promokne nákupní taška (není moc chytré v Anglii zákazníkům dávat papírové tašky) jistě se najde dobrá duše, která vám nabídne svoji. Mám Angličany ráda, jsou právem hrdým národem. A až vám bude někdo tvrdit, že jsou suchaři, nevěřte mu, vždyť i příběh Julie a Romea napsal Angličan.

 

 
Města
Bydlela jsem ve Worthingu, to je malebné přímořské město, bydlí tu hlavně důchodci a studenti a výměnných pobytech, všechno je tu poklidné až na hlavní třídu, které je plná obchodů a mají tu úžasný Top shop.

¨
Jeden den jsem strávila v Brightnu, také přímořské město. Už chápu proč se mu říká Londýn jihu. Panuje tam uvolněnější atmosféra, než v Londýně, taky tu lidé tolik nespěchají. Pokud jsem někdy zažila nákupní horečku bude to tady, zvýšenou teplotu jsem měla taky, protože jsem byla nemocná, ale chápejte, kvůli nákupům to muselo jít stranou, lituji, že jsem si toho nekoupila víc. Brighton mě učaroval je osobnější než  Londýn.

 

 
 
 
Londýn

To je snad kapitola sama o sobě. Kdo neviděl, nepochopí. Londýn si musíte zamilovat. Má nezapomenutelnou atmosféru, svoji tradiční i divokou osobnost, má duši, kterou žádné jiné město nemá. Je kouzelný a veliky, že odnikud nevidíte jeho konec. A i přesto je tahle evropská metropole plná zeleně a prků, kde vám budou jíst veverky z ruky.

 





Muži

Ačkoliv jsem byla ještě včera rozhodnutá o mužích nepsat, dnes jsem změnila názor, protože na tohle se mě holky ptaly nejčastěji. Angličtí muži mě baví. Líbí se mi více než ti naši. Oni jsou elegantnější, ale tou sexy nedbalou formou, umí se chovat a nosí minimum sportovního oblečení. Žádné kapsáře a ponožky v sandálech.

 

A vím, že jsem ve Velké Británii nebyla naposledy.
PS- Asi jste pochopili, že fotograf ze mě nikdy nebude.

18 komentářů:

  1. To hrůzostrašné ubytování a stravování mi připomíná můj pobyt v Lotyšsku... To špatné je třeba vytěsnit a zachovat si pozitivní vzpomínky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První den mě bylo hrozně, ale ve vytěsňování jsem dobrá

      Vymazat
  2. panejo, v létě se chystám se školou do anglie, tak doufám, že nevychytám takovou rodinu jako ty!!:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ne, já na poprvé měla úžasnou rodinu se kterou si pořád dopisuji, přeti aby jsi měla taky takovou.

      Vymazat
  3. Teda..to tě teda lituju, to ubytování je příšerné. Alespoň, že sis to tam jinak užila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užila! Miluji VB a jedna rodina, mě to jen tak nezkazí:)

      Vymazat
  4. Týjo to je fotek a zážitku! :)

    jinak koukej, trefila ses, aniz bys vedela http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/10/thirt-of-gilmore-gilrs-or-hermione.html

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za článek :)
    Já se do Anglie ještě nedostala, i když už dlouho se chystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, aby ses tam dostala co nejdřív :)

      Vymazat
  6. Jeežiš, takovej bordel :D ale tak snad ti to nezkazilo zážitky :) Anglie je jedna ze zemí, kam se v životě prostě MUSÍM podívat!:D

    OdpovědětVymazat
  7. Hi dear!
    Love so much you're blog, follow u :)
    My account is without pic, with name: sexy_paige_cucu.
    Hope u follow back :)

    Lot of kisses.
    http://universeofmyshoes.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat
  8. skvělý článek, do Anglie bych se opravdu ráda podívala, ale to tvé ubytování mě dorazilo .. to je opravdový humus .. nechápu, jak tak někdo může žít.

    OdpovědětVymazat
  9. Se máš, taky bych tam chtěla .))
    Je to tam úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  10. Niki,
    je to nádherná země, mám pro ni slabost...Možná je někdy nejlepší spát pod mostem...aspoň je člověk na čerstvým vzduchu ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  11. Mila Niky,
    velmi podobne dojmy som z Anglicka mala tiez. V mnohom som to nasla...ako sa vsetci usmievaju aj ked prsi, a ano, aj podla mna maju byt na co hrdi...a ta nepopisatelna anglicka atmosfera- presne! :)...aach milovane Anglicko ♥
    a vobec ziadne psie cumaky!
    Som tak rada, ze to niekto vidi podobne :)
    Tina

    OdpovědětVymazat