neděle 14. října 2012

Změna je život, říká se


Tak jsem si zase jednou řekla, že změna je život a že možná nastal čas aby se z káčátka vyklubala krásná labuť. Bez většího přemýšlení jsem zamířila do drogerie pro tmavě hnědou barvu. A tak se čtvrtečního večera z plavovlásky stala bruneta. V prvotním šoku jsem nevěděla co mám dělat dřív jestli brečet nebo mlátit hlavou o zeď. Rozhodla jsem se pro to první, jelikož to druhé je o dost víc bolestivější. Po pár vymytí ( měla jsem pořád dostatek rozumu, abych si koupila vyzývací barvu) mě ta osoba v zrcadle nedovádí k zoufalství, ba naopak, začala se mi líbit její bílá pleť, která je s vlasy v pěkném kontrastu. Mimochodem  labuť se ze mě nevyklubala, spíše kachna.


 Dneska při reorganizaci svého šatníku  jsem byla mírně šokovaná, jelikož 80% skříně tvoří černá a šedá a já tyhle barvy už vůbec nemám ráda. Polovinu odpoledne jsem zahrabaná v oblečení strávila i kvůli J., protože on nemá smysl pro marnivost jako já a při mém  naříkání, že nemám co na sebe se tváří jako kakabus. Ale nakonec to mé skříni prospělo, peněžence asi méně.

Až na dně  pod několika svetry a sukní co jsem v pátek hledala, jsem TO objevila. Moje krátké,sexy sněhově bíle šaty, které působí, že si je u mě zapomněl někdo cizí. Koupeny na ples, kde jsem chtěla působit jako pravá femme fatale, které by muži padali k nohám, kupovali džus s vodkou a rozdrcenými limetkami a předháněli se který nakonec bude mít tu výsadu skládat mě komplimenty. Na ples jsem šla v dlouhých splývavých šatech, žádná femme fatale, ale já a stejně si ten večer připadala krásná.Nikdy jsem si bíle šaty neoblékla a nikdy neobléknu.

Tímto chci říct, že už si nikdy nekoupím nic z čeho bych (alespoň) náznakem neviděla svoji osobnost a že se nemůžu dočkat na mé světlé vlasy. Ona změna je krásná věc, ale je důležitější se smířit se sebou samou. No ne?

6 komentářů:

  1. ano, asi máš pravdu. je fajn najít si svůj styl, který člověku doopravdy sedí. není třeba se hned oblékat do toho, co se ti sice třeba na jiných může líbit, ale na tvé osobě už to není tak nějak ono. tmavé vlasy nebo ofina taky sedí spoustě lidí, ale tobě sedět nemusí.
    já změny ráda. mám ráda hlavně nové začátky. což je možná trochu problém, protože utíkám od současnosti a hrnu se za něčím lepším, místo co bych se srovnala s tím co je .. pochopit samu sebe je pro mě asi mým životním posláním :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych tak ráda ofinu, ale vím, že ke mě není. Nové začátky mám také ráda (pokud se netýkaají mých vlasů nebo vetší velikosti oblečení). Někdy je možná lepší otéct

      Vymazat
  2. přesně tak. taky jsem se rozhodla pro změnu, konkrétně tedy vlasů, ale jestli je to lepší než předtím? těžko usuzuji.
    také se mi líbí pár trendů, které vím, že prostě ke mně nesedí, a proto si je na sebe ani nenavleču (např. všude opěvovaný camo vzor). je super, že sis našla svůj styl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jestli jsem si našla svůj styl, jsem docela komplikovaná a hledání mého já mě zabere snad celý život :)

      Vymazat
  3. Krásně napsaný článek :) Člověk na sobě může provést změny, ale jakmile se potom necítí sám sebou, není nic špatného na tom vrátit se ke svému starému "já".

    OdpovědětVymazat
  4. úžasně napsaný článek a přidávám jeden velký souhlas! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat