úterý 1. ledna 2013

Předsevzetí na rok 2013


Je to už taková tradice, která patří k Novému roku stejně jako cukroví k Vánocům. Nový rok nám dá prostor si jich hromadu vymyslet a klidně tu hromadu nesplnit, už si ho ani nedovedu představit bez předsevzetí.

 Budu číst. Hodně.
Začnu zase více číst, ne jen cestou autobusem ze školy, ale i místo televize nebo notebooku. Řekněme, že dočtu povinnou četbu a pak se vrhnu na klasiku jako je Jane Eyre nebo Pýcha a předsudek, protože je úplně jedno, že jsem každou z knih četla nejméně 3x. je to má srdeční záležitost. Knížky do knihovny budu vracet včas. Snad.

Budu šetřit
Tento úkol se zdá být skoro nesplnitelný, protože po dědovi jsem podělila jednu vlastnost, kterou konzumní společnost a prodavačky milují. Já potřebuji všechno a málokdy odolám slevě. Budu se vyhýbat obchodům jako čert kříži, alespoň do února

Pojedu k moři
Pokud budu na sebe dost tvrdá v bodu předchozím, nadělím si k vysvědčení dovolenou v Bulharsku nebo Itálii.
Každý den půjdu ze psem na procházku
Nebo každý druhý a budeme spolu běhat.












Zaberu v Angličtině
Přestanu s ní bojovat, vyvěsím bílý prapor a pošlu holubici míru do všech anglicky mluvících zemí, protože když oni, tak já taky. Každý den se naučím 5 nových slovíček ( nepočítám do toho ty ,,školní“) to dělá 1 825 slovíček za rok, to je pro lenocha jaký jsem já dobré.


Nebudu odkládat své povinnosti
Teď nevím co pro mě bude horší splnit jestli začít šetřit nebo se vzdát prokrastinace. Jsem od přírody hrozný lenoch, nejlenošnější ze všech lenochů. Na každý den si budu psát To Do List s malými úkoly a budu je plnit! Vážně.


Více času na blogu méně na Facebooku

Facebook je věc hrozně návyková, jako třeba otevírání ledničky i když víte, že v ní nic nového nepřibylo. Stačí se tam podívat JEDNOU denně. Tímto slibuji, že za týden tu přibudou dva příspěvky. Nejméně.






Budu tvořit
 Devět let jsem byla zvyklá dvě hodiny sedět a kreslit. Až teď  jsi uvědomuji jak mě ta úterní rutina chybí. Jak moc mě chybí vůně akrylových barev, vymývání štětců a útěky do mé fantazie.


Udělat lidi na kterých mi záleží šťastnými
Tento bod je pro mě ze všech nejdůležitější. 


13 komentářů:

  1. Přeji šťastný nový rok a držím palce, ať všechna svá předsevzetí dodržíš. :) Já si nedávám žádné, protože mám pořád nějaké. :D
    To do list je moc dobrý nápad, taky ho používám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě taky Bino, přeji šťastný nový rok. Já jsem na To do listech závislá, asi kvůli odškrtávání splněných úkolů :)

      Vymazat
  2. Milá předsevzetí, tak hodně štěstí při jejich plnění ;).
    Krásný šťastný Nový rok! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Juno :)
      Tobě taky krásný a šťastný rok.

      Vymazat
  3. Držím palce, aby Ti všechna předsevzetí vyšla!

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá předsevzetí :) Držím palce, ať se splníš!

    OdpovědětVymazat
  5. Přeju hodně štěstí, teda :).
    Moje jediný dvě naprosto neoriginální předsevzetí jsou odmaturovat a zvládnout přijímačky. :D

    OdpovědětVymazat
  6. drzim palce.. ja mam prani podobna a zaroven podobne problemy - prokrastinace, nulova vule, kdyz jsou slevy a pozdni vraceni knizek do knihovny.. spis mi zabere se techto veci zbavit nekolik let, moooc tezky orisky :D

    p.s. s temi slovicky je to dobry napad! kde budes brat inspiraci? ja bych to od Tebe, s doolenim, prevzala, ale nevim, kde vzit nejakou zasobarnu slov - slovnik se mi nejevi jako nejlepsi..

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné :) Držím palce :)
    Také mám pár věcí, které bych ráda změnila a zatím se daří. Mám v plánu sepsat si je do diáře a po roce se podívat, co jsem dokázala :)

    OdpovědětVymazat
  8. To jsou krásná předsevzetí. Taky bych chtěla zase tvořit. Chybí mi to, stejně jako tobě :)

    OdpovědětVymazat