úterý 6. srpna 2013

Velké prázdno

Uklidila jsem naši společnou fotku, oba se usmíváme, mírně přiopilí pivem a láskou. Jsem tam šťastná. V poledne jsem poprvé uvařila oběd, moc dobrý tedy nebyl. Tu noc jsem sledovala jak spí, poprvé jsme spolu usínali. Zdá se to být tak dávno, jako jiný život…

A teď vidím jen prázdný rámeček, položený přesně na tom samém místě, stejně zaprášený jako by o nic nešlo. Mám plno fotek, obrázku a pohlednic, ale žádná tam být nemá. Proto je prázdný stejně jako já.

Přesně takto se cítím jako prázdný rámeček. Stejně jako do něj se dá vložit fotka, která měla zachytit prchavý pocit štěstí i já snad budu jednou na štěstí připravená.

Už necítím tolik bolesti, nebrečím, abych se jednou mohla usmát, jen ten divný tlak na hrudi mě ještě neopouští. Občas přijde vlna něčeho, co neumím pojmenovat. Takhle se neznám.

Sbírám se ze střepů, lepím a hledám ztracené kousky, ale vím, že už vždycky bude kus chybět. Prý to chce čas, ale ten je k nešťastným pomalejší. Prý se musím najít, dozrát a dělat zase věci, které miluju – malovat, plavat, číst, psát, chodit ven s Cortym… jen mě to ještě tolik nejde, necítím z toho nic jako dřív.

Sbírám zbytek důstojnosti, co mě zbyl a jdu dál, SAMA, bolavá a jiná, ale já se nedám.


PS- Neznáte někdo nějaký způsob jak vymazat paměť?
PSS- Víno nefunguje!


Jestli jste dočetli, až jsem tak se omlouvám za depresivní článek.

9 komentářů:

  1. Jako bych to psala já :( drž se!

    OdpovědětVymazat
  2. asi to velmi nepomoze, ale posielam jedno velke objatie ! drz sa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťi, kvůli tobě jsem se musela usmát a úsměv vždycky pomůže.

      Vymazat
  3. vlastně nevím, co napsat. bude to dobré, jednou jo a víš to i Ty sama.. snad jen přeju hodně sil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, vím,že to bude dobré... jednou. Tento článek je takovou moji očistou. Jistě chápeš :)

      Vymazat
  4. Není depresivní, je jako ze života. To se stává! Bude líp. opravdu čas je nejlepší lékař. Věř, že to tak mělo být.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Život je hold boj.Začínám věřit, že to tak mělo být. Díky za podporu :)

      Vymazat
  5. Hlavu vzhůru. Je to těžké, já vím, ví to spousta lidí. Čas vážně pomáhá, bídoucí je, že to trvá dlouho. Ale neztrácej ten čas a nečekej, až to prostě přebolí, pomoz tomu. Protože tak by utekl čas, ze kterého bys nic neměla a zbytečně by ti něco uteklo mezi prsty. Udělej cokoliv, bav se, odreaguj se. Je pravda, že když si lehneš a budeš zase sama, přijde to na tebe, ale postupně to bude odeznívat. A bude to lepší zažívat to jen v jedné části dne a ne po celý den, když budeš s někým jiným a bavit se a nemyslet na nic.

    OdpovědětVymazat