čtvrtek 17. října 2013

Ne, děkuji...

zdroj: http://www.pinterest.com/pin/302867143660380738/
,, Jsem vegetariánka“
,, No a“ řekl a mně se v tu chvíli moc líbil.

Často musím odpovídat na otázku proč (i přesto, že tazatel pak protáčí panenky).
Často mně to někdo vymlouvá.
Často slýchám, že tím nic nezměním, jen si ničím své zdraví (to protáčím panenky já) a také, že zvířata jsou na maso určena.

Ale co když to tak necítím?

Dneska u oběda jsem to slyšela zase, když většina jedla vepřový řízek a já zeleninový salát, že jsem divná, je to nenormální a nepřirozené. A vážně nechci ochutnat pořádné jídlo?
Proč se mám cítit divná? To protože si vážím života a protože soucítím?  Nebo snad protože, nedělím zvířata na jateční a mazlíčky, že mi není lhostejné zacházení s nimi? Už od dětství mám zvířata ráda, vážím si jich, dělají naše životy hezčí a učí nás lásce…

Je to můj životní postoj - životní styl, chcete-li. Věřím ve vegetariánství. Beru to jako jednu z nejlepších věcí co jsem v životě (zatím) udělala.


Tak mě prosím nenuťte jíst maso.


4 komentáře:

  1. Jojo, mám podobný názor.. Nedávno jsem se rozčílila když mi babi zase řekla kdy už z toho vyrostu anebo mamka nechce přijmout to, že maso není zdravé.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím jak Ti je, mě babi pořád přemlouvá ať si dám alespoň kuře (jako by kuře zvíře nebylo). Babička s mamkou se s tím určitě časem smíří :).

      Vymazat
  2. Popravdě to moc nechápu, je věcí každého z nás co dělá a co se mu líbí popřípadě nelíbí. Pokud tím neomezuje ostatní, tak ať si jí, pije, čte, vyznává... co chce. Proč se pořád montovat do svobody jiných. Pokud to tak chceš ty, stůj si za tím !

    OdpovědětVymazat
  3. Vysvětlení: nechápu to, že se ti do toho někdo montuje, ne to že nejíš maso . :)

    OdpovědětVymazat