pátek 5. srpna 2011

Modní diktatura

S porovnáním s jinými státy je Česko docela velká země, s porovnání s jinými státy nezajímavá, nudná a o to zvlášť pokud vyjdete do českých ulic.
Klidně se vám přiznám, že se otočím za holkou co je pěkně oblíknutá, co má styl, ale taky by se hodilo říct, že se to nestává často, ne na mém malém městě. Tady frčí jeansy, mikiny a tričko s nějakým kýčovitým potiskem a abych nezapomněla, všechno je doladěno hroznými teniskami.

Nepovažuji se za nějakého módního znalce, ale myslím si že nějaký ten styl přece jenom mám a když ne styl a tak alespoň estetické cítění. Do balerín ponožky nenosím, neberu si k elegantním šatům sportovní mikinu a nesnažím se sladit reflexní oranžovou s tyrkysovou (!). Nevím čím to je, ale české holky se bojí být něčem zajímavé. Nebo budou mít podobný problém jako já- nejsou rádi středem pozornosti. A nebo je to prostě jejich styl.

A jsme doma! Jak se říká, výjimka potvrzuje pravidlo, mezi Češkami se najdou i slečny co si frontu na styl vystáli několikrát, většinou jsou to blogerky fashion blogů. Ony ví co se nosí a bude nosit, vždy jsou perfektně oblečeny. Docela tyto holky obdivuji, mají svůj styl a nebojí se ho ukázat. Jenže nikdo není dokonalý a i tady to má háček. Sem tam se na nějakým blogu setkám s něčím jako ,,Češky jsou bez stylu“, ,,neumí se hezky obléct“ a ,,jsou moc pohodlné“.
 Nejsem asi tak světaznalá  jako jiné blogerky, ale už jsem kousíček světa ( čti Evropy)  viděla, musím říct že je to většinou všude stejné, všude se najdou slečny co radši tenisky než boty na podpatku. I když v takovém Londýně jsem si malém vykloubila krk, většina tamních žen styl má, ale zase ne každá a ani každá pátá.

Módní svět je zajímavý a taky krutý, zvlášť krutý pokud jde o módní fanatiky. Jejich oko je obzvlášť přísné.

Nežijeme už ve středověku, každý má právo na svobodné rozhodnutí a ano týká se to i toho co si ráno obleče. Co když ta slečna v těch hrozných sportovních  botách k těm krásným něžným šatům, je má jen proto, ž třeba nedávno prodělala operaci kolene a proto nemůže do hezčích bot nebo nemá dost peněz. A nebo, no radši už dost.
Každý máme svůj styl, vybrali jsme si ho sami a je jen náš. Proto bychom neměli soudit ty co ho nemají podle našich představ.

2 komentáře:

  1. Taky se často točím za slečnami, ale ze stejného důvodu jako ty, pro inspiraci. Mám svůj styl, ale určitě ne takový, aby se zamnou někdo točil, nejsem typ, který by chtěl, aby šel moc vidět. Tenisky k džínům nosím jen velmi zřídka, nemám to moc ráda, ale tato kombinace je extra oblíbená. Moc hezky napsaný článek, souhlasím s tebou.

    PS: krásný design blogu:)

    OdpovědětVymazat
  2. S článkem v podstatě souhlasím, ale rozdíl mezi čr a zbytkem evropy myslím je, že tady, když trochu vyčuhuješ z davu, každý se na tebe dívá jako na blázna.mluvím z vlastní zkušenosti..a to jsem si myslela že v Praze to nikdo nebude řešit..ale neni to tak..bohužel:(

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat