sobota 1. října 2011

What´s your name?

Jak se vám líbí vaše jméno? Ne přezdívka, ale vaše křestní jméno.

Mě se moje nikdy nelíbilo. Nikola, mě vždycky přišlo tak nějak drsný, pod tím bych si představila zlou, tmavovlasou v tmavém oděnou ženskou, která se jen šklebí a škaredě dívá. Taky tam slyším mezinárodně oblíbený nápoj- kola. Jako malá, jsem se chtěla přejmenovat nejdříve na Kláru a pak na Emily. Jo, Emily je jméno pro mě, myslím, že by se ke mně hodilo.
Ale maminka si myslela něco jiného a musela jsem se s tím smířit a také smířila. Vždyť se na mě mohla vyřádit i jinak např. Květoslava ( jestli to nějaká Květoslava, čte tak se omlouvám, nemyslím to nijak zle).
Je zvláštní, že většina lidí s kterými jsem o tom mluvila si myslí, že by se k nim hodilo jiné jméno, že tohle se jim nelíbí. Ale berme to tak, mamky nám toho do života dali hodně, už jen to že nás sem přivedli, ale také dali jméno a většinou jsou to krásná jména, něco pro ně musela znamenat.
Každé jméno jako by lákalo k přezdívkám a zkráceninám, v tomto je moje mamka přebornice, co všechno dokázala s obyčejného Nikola udělat, je až obdivuhodné tak např.- Niki, Nikča, Nikolajda, Tříkolka, Koláček, Šuhajka… občas by mě zajímalo co ji k některým vedlo.

Myslím, že jméno hraje důležitou roli, nějak byď jen malinko nás ovlivní. Už vím, že nikola není zlá manda, většina Nikol co znám jsou hodný holky, každá něčím jiným zvláštní a tak je to u všech jmen, proto nevěřím numerologii, i když i tady je nějaký ten otazník, co kdyby.


A jak jste na tom se svým jménem vy?

4 komentáře:

  1. ja som Vanda. svoje meno tiez neznasam. este si pamätam ako ma v skolke prezyvali Vanda-Panda
    ale teraz uz si z toho nejaku tazku hlavu nerobim

    OdpovědětVymazat
  2. Já se jmenuju Sára. No není to nejhorší, ale mamka říkala že jsem se měla jmenovat Agáta a to by se mi líbílo víc :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem za svoje jméno vděčná a přesně jak říkáš, mamka se na mně mohla vyřádit víc :D Třeba ta Květoslava, Libuše, Evženie... :D Né vážně, moje jméno (tereza) se mi líbí. I ty různé jeho podoby, doma mi jich dokážou vymyslet taky spoustu - Terík, Terinka, Terča, Teríček, Teroušek... :D Ale kdybych si ho měla někdy změnit, bylo by to buď na Karolína nebo Gabriela, tyhle jména se mi strašně líbí.

    OdpovědětVymazat
  4. krásně napsané :)
    Já teda se svým jménem-Veronika-moc spokojená nejsem,ale teda mohla jsem mít horší
    než mám.Chtěla bych se jmenoval Elizabeth! ♥

    OdpovědětVymazat