pátek 6. dubna 2012

Půlnoc v Paříži

Mým snem je podívat se někdy do Paříže. Nelákají mě ani tak hlavní turistické třídy, ale zapadlé uličky, to je totiž podle mě ta pravá Paříž.

Na film Woodyho Allena jsem se těšila a měla jsem proč. Půlnoc v Paříži je tím filmem, který můžu vidět několikrát a stále mě bude bavit stejně. Nevím přesně co se mi na Půlnoci v Paříži líbí nejvíc. Jsou tu krásné kostýmy, výborně vybraní herci a zajímavý děj a Paříž ve dvacátých letech. Ach. A žádné záběry Eiffelovky.
Při sledování Půlnoci jsem pořád musela myslet na to, jaké by to bylo žít jako ve filmu. Vždy bychom měli krásné vlasy a dokonalý make up, našli bychom muže svých snů a tu práci, po které jsme celý život toužily. A nebo by existovala ulička, která by nás o půlnoci přenesla v čase. Líbilo by se mi vidět Viktoriánskou Anglii, Starověký Řím v době 1. triumvirátu, procházet se starověkým Řeckem nebo Renesanční Itálií. Nebo žít ve dvacátých letech v Paříži, kdy byla uměleckým středem Evropy, žít v době takových velikánu jako Coco Chanel, Dalí, Gertrudy Stein,Hemingwaye, Fitzgeralda nebo Diora.


Myslím, že právě kvůli těmto velkým jménům film nesedne každému, ale těm kdo o nich už někdy slyšeli, něco četli nebo viděli jejich obrazy se bude líbit. Možná i proto, že to pohladí naše ega.  Jediný co se mi na filmu nelíbilo, byla Rachel McAdams, byla mi protivná ( jako všude jinde), já nevím, prostě mi není sympatická.


 Jsem velkou a vášnivou obdivovatelkou Londýna, ale díky tomuhle filmu si dokážu stejně vášně představit i k Paříži, škoda, že nemám dostatek volna a peněz a malou návštěvu města světel.



Kvůli těmto šatům se asi naučím šít. Nebo přemluvím babičku aby mi je ušila :)

11 komentářů:

  1. V Paříži jsem byla jednou v létě a jednou v zimě a byla pořád krásná, jen pokaždé jinak. A když jsem si pustila Midnight in Paris a prvních pár minut byly jen přibarvené záběry Paříže, na tváři se mi rozlil blažený úsměv. Přála bych ti, aby ses tam někdy podívala, protože to rozhodně stojí za to. A ten film, ten je překrásný.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten film miluju :) A v Parizi jsem byla jen jednou a velmi kratce.. rozhodne se tam hodlam zas nekdy vypravit, je to okouzlujici mesto :)

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji :)
    já bych chtěla strašně navštívit Londýn a třeba tam i bydlet! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. tenhle film zbožňuju, je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  5. V Paříži jsem nikdy nebyla a film jsem neviděla. :-P

    OdpovědětVymazat
  6. Ten film je báječný, Paříž ještě báječnější. Byla jsem tam loni na podzim a musím tam jet ještě spoustakrát! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  7. taky bych se ráda koukla do Paříže =) musí být náádherná...film jsem neviděla, ale určitě na něj mrknu, když řikáš, že je skvělej =)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem ten film ještě neviděla, ale koukám, že to musím rychle napravit. Já Paříž strašně miluju...je skutečně krásná a ty zapadlé uličky jsou nejhezčí. Jedu tam za necelý měsíc a už se strašně třesu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Niki..
    film jsem neviděla,ale Ty jsi to tak krásně popsala,že si ho jdu okamžitě sehnat:-)
    Moc hezky se mi čteš..
    Děkuji a měj krásné dny
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  10. Tiež sa mi veľmi páčil ten film :)

    OdpovědětVymazat