středa 25. července 2012

Být ženou

Nedávno se mi jedna moje kamarádka ptala na to co si myslím o homosexuálních vztazích. Jsem velmi tolerantní člověk a nic proti nim nemám, klidně bych jim dovolila adopce a svatby, jsou to přece také lidi i když se jim líbí stejné pohlaví.

Asi ji to překvapilo a řekla mi, že se svých známých si stejně nejvíc dokáže představit mě jak kopu za druhý tým ( rozumíme si, co tím myslím? Že?). To zas překvapilo mě.

Muži se mi líbí, nikdy by mě ani nenapadlo, že by se mi líbit neměli. Plánuji si jednoho vzít a strávit s ním zbytek života, no a když to s jedním nevyjde, mužů je snad dostatek, tak se vdám po druhé.

Vždycky jsem si s nimi rozuměla víc než s holkami, ty se mi vždycky zdáli příliš složité a já je moc nechápala. Zlomilo se to až v pubertě, které podle mých známých a rodiny stále ještě trvá (a bude ještě dlouho trvat), kdy mě začalo bavit dlouhé klábosení, oblečení, nakupování, časopisy typu Cosmopolitan a v klucích jsem začala vidět i něco jiného než jen parťáky na kuličkové války. A to se pak rozumí, že jsem začala vyhledávat čistě ženskou společnost. Kde mě nikdo nebral za malichernou a nechtěl popisovat průběh menstruace nebo mi sahat na prsa, taky jsem mohla rozebírat vztahy nebo jen tak mluvit a nikdo mi nenabízel zaručená řešení na moje problémy, holky prostě jen poslouchají a to někdy pomůže víc.



A tak už čtrnáct dní před spaním přemýšlím nad tím, že muži to s námi tak jednoduché zas nemají. Mají jednoduší život, nepodléhají hormonálním změnám a netrpí premenstruačním, menstruačním a postmenstruačním syndromem, nikdy nezažijí bolestný porod a nemusí si depilovat nohy.  Na rovinu říkám, že bych ze ženou žít nechtěla, že bych nedokázala být s někým kdo je jako já.

S někým náladovým, kdo neví co chce, ale chce to hned. Kdo dokáže hodinu stát před skříní, která je plná oblečení, ale stejně nemá co na sebe. S někým kdo by mě nutil dívat se na romantické komedie a v kabelce měl vždycky náhradní boty. Kdo při prohlášení, že jsem tlustá, chce slyšet pravý opak. S někým komu leze osmnáctka na paty, ale stále má plyšáka ( Pana Londýna) stále v posteli a před spaním ho tiskne.  S někým kdo se dlouze nechává přemlouvat i když ví,že stejně kývne. A dost!

Snad jste poznali, že popisuji sebe a nesypu popel na hlavu všem ženám. I když ruku na srdce nejsme si všechny nějak podobné?

  





10 komentářů:

  1. zbožňuju tvoje články:) ženy to maj celkem těžký, ale neměnila bych. thank god im woman!

    OdpovědětVymazat
  2. Páni.. No já s Tebou naprosto souhlasím. A při čtení posledních řádek jsem měla pocit, že mě dokonale znáš :-)

    OdpovědětVymazat
  3. poslední řádky jsou prostě o každé ženě nebo dívce, je to podle mě univerzální. hold máme někde v hloubi duše dáno, že se prostě musíme chovat takhle (nemožně).

    ale být ženou? podle mě je to bezva. jako kluk bych nemohla mít tolik bot, oblečků a kosmetiky, jinak bych asi okolí připadala divná. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty si to teda pekne vystihla :)) Týmto článkom si si ma získala :) Sledujem ťa

    OdpovědětVymazat
  5. Občas to muži mají opravdu lehčí. Neustále to srovnávám s ochlupením v podpaží. Žena s bujným podpažím by se nikde neměla vystavovat. Ale muž? Ještě by někdo mohl říct, že je to sexy a dalo by se na to dívat. :)
    Dřív jsem chtěla měnit své pohlaví, ale nyní už ne. Protrpím PMS a budu si holit podpaží do hladka, ale budu ráda vědět, že jsem ženou. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem též hodně tolerantní, homosexuálové mi nevadí, svatby bych jim také povolila u dětí však sdílím jiný názor

    Na mém blogu právě probíha giweavay o kabelku GUESS, třeba se budeš chtít ty a tvoje čtenářky zúčastnit :)
    http://marketatrpisovska.blogspot.cz/2012/07/soutez.html

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych také s někým jako jsem já asi žít nechtěla... :)

    PS: Moc zajímavě píšeš, máš pěkný blog, pročítala jsem ho od začátku ke konci, ale došla jsem "jen" k těm šatům z H&M, do kterých ses zamilovala; ale jistě se jednou prokoušu/pročtu až na úplný začátek! :D

    Ela

    OdpovědětVymazat
  8. S celým článkem naprosto souhlasím. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nikolko jsem tva nova ctenarka na blou, snad mas malililililinko radost a mrknes i ke mne na blog ;-) budu rada za kazdou navstevu !!!
    Jinak moc krasny clanek, takovy pekne propracovany se jen tak nevidi! ;)
    BTW. u me na blogu prave ted probiha giveaway, tak budu moc rada, kdyz se taky zucastnis a zkusis sve stesti http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/08/my-birthday-giveaway.html

    OdpovědětVymazat