neděle 4. listopadu 2012

Já a má nerozhodnost


Ačkoliv nejsem narozena ve znamení vah, někdy jako by tomu tak bylo. Seznamy pro a proti, přestávají fungovat. Někdy mám pocit, že spíš pochopím derivaci než se rozhodnu, které triko se mi hodí víc ke květinové sukni.  A co teprve knihovna? Musela jsem si zakázat tam chodit víckrát než jednou do měsíce, protože v lepším případě tam strávím dvě hodiny přemýšlením, kterou knížku si vezmu, v tom horší mě knihovnice vyhání s tím, že by chtěla už zavřít.

Už půl roku mám dilema se svými vlasy. Ostříhat či neostříhat.  Mám celkem dlouhé, vlnité vlasy a i přes všechny šampóny, kondicionéry, séra, masky, odvary z žabích nožiček a myších ocásků a tanců při úplňku, jsou stále stejně zničené a k vlasům jako z reklamy na Schamu to mají stejně daleko jako Číny.
 
Jenže dlouhé vlasy se klukům líbí, můžu se za ně schovat při opisování nebo s nimi zakrýt flek na halence. Přitahují pozornost a já na ně  ráda poslouchám chválu. Mají jednu vadu a to, že se třepí a ničí. Také je tak nosím už několik let, chce to změnu-radikální.
Bude  to  něco krátkého, mírně zvlněného a rozcuchaného. Budu nosit beret jako Francouzka.
Jenže krátké vlasy chtějí odvahu a jsou složitější na úpravu, nejsem si jistá jestli si to do návštěvy kadeřnictví celé nerozmyslím.Nevím jak si vlasy budou rozumět s obličejem abych pak nelitovala. A
víte co se říká? Vlasy jsou korunou krásy a paruky jsou celkem drahé.

Zamilovala jsem se do úžasného mikáda Dianny Agron.


 
Moje vlasy bez úprav, jen párkrát přečesané.



 
 

5 komentářů:

  1. Jo, tohle znám dost dobře. Už deset let jsem si vlasy nezkrátila víc jak o 3 centimetry (mám je teď skoro po zadek) a myslím, že nikdy nebudu mít odvahu k nějakýmu radikálnějšímu střihu. Teď mi kadeřnice doporučila, že bych je měla ostříhat tak o 10 cm, a i to si ještě budu muset dobře promyslet :D.
    Ale udělej to, s baretem budeš vypadat dokonale. (to se mi to radí, když se mě to netýká, že... :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Takový nádherný vlasy je škoda stříhat :) ikdyž, každému se líbí něco jiného, já bych své dlouhé vlasy pryč nedala. Už jen proto,že s krátkými vlasy se nedá skoro nic dělat. Ale co člověk, to názor. :)

    OdpovědětVymazat
  3. K tomu ti musím říct jedno... dokud to nezkusíš, nepochopíš a budeš nad tím furt přemýšlet. Já to udělala. Měla jsem vlasy dlouhé asi jako ty a ostříhala si je na krátké mikádo. S odstupem času vím, že mi to moc neslušelo a už bych do toho nešla. Skoro nikomu se to nelíbilo. Ale za tu lehkou hlavu to stojí. A hlavně, už vždycky budu vědět, jaké to je, ostříhat si dlouhé vlasy a už to nepotřebuješ zkoušet. Teď jen čekám, až mi zase narostou a uvažuju o platině :D všechno se musí zkusit!
    http://silvie-art.blogspot.cz/2011/11/vlasy-2004-2011.html

    OdpovědětVymazat
  4. NESTŘÍHAT, nech si třeba jen ostříhat konečky a ať ti poradí nějakou výživu

    OdpovědětVymazat
  5. Proboha, jsou to jenom vlasy a změna je život. Nechápu proč některé ženy tak moc řeší délku vlasů, hraničí to s posedlostí. A mít stále dlouhé vlasy jen proto, že se to líbí mužům znamená nevyzrálost a absenci osobnosti. Vlasy vždycky dorostou. Není nad to, když má žena odvahu na to udělat co se jí líbí!

    OdpovědětVymazat