neděle 16. prosince 2012

Kouzlo Vánoc


Vánoce jsou svátky klidu, míru a lásky. A nebo spíš nákupů, stresu,shonu a nervozity? V posledních letech bych se více přikláněla k tomu druhému, alespoň lidé, které jsem na pátečních nákupech potkávala (snad celá republika je v Brně J), měli všechno tohle vepsané ve tvářích, nervozita byla takřka hmatatelná.
Všichni někam spěchali a snad si přáli svým dárkem udělat radost svým blízkým, ale ostatní jako by neviděli, třeba pána o berlích co hrál koledy na harmoniku. Nikdo se nezastaví, nezaposlouchá se a neucítí to pravé kouzlo Vánoc.

Víte,když jsem byla malá,opravdu jsem Vánoce milovala, byl to čas zázraků, pohádek, bobování, přejídání perníčků, strach dotknout se dárku, aby mi nezmizel. A mé dětské oči byli ohromené krásou a bázlivostí.  Při pomyšlení, že tohle všechno už nikdy nezažiji je mi smutno, zoufale se toužím vrátit do dětství a uvěřit na Ježíška. Dovoluji si říct, že to byla nejkrásnější etapa mého života.


Píšu to proto, abychom se alespoň jednou v roce zastavili a podívali se na svět dětskýma očima. Abychom mysleli i na ty, kterým nikdo dárky neshání.  Abychom někomu jen tak pomohli, byli slušnější a milejší. Abychom pomohli němým tvářím. A abychom znovu našli kouzlo Vánoc, jen si vzpomeňte na svoje dětské oči rozšířené úžasem a usínání v obložení nových hraček.

Já koupím granule a odnesu je do psího útulku a taky se podívám po tom pánovi co hrál na Svoboďáku Tichou noc. To vám slibuji. 

5 komentářů:

  1. Nenapsala bych to lépe! :))
    Přesně proto jsem přestala mít ráda Vánoce. Dárky už nejsou překvapení, sama si lámu hlavu co komu a za co seženu jaký dárek, v obchodech šílené fronty, nevrlí lidi, nikomu se nechce zdobit byt, péct cukroví a místo Ježíška nám cpou Santa Clause.

    OdpovědětVymazat
  2. úžasné fotky, toho pejska mám taky, jen v bílém:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. juuj havinko :)

    GINATRICOT GIVEAWAY:
    http://www.karissaworld.blogspot.sk/2012/12/ginatricot-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Každý rok, na Štědrý Den jezdím dp útulku taky...ODvézt žrádlo a vyvenčit psíky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok, krásne si to napísala! :)
    Sima

    OdpovědětVymazat