středa 22. ledna 2014

Masochismus

Měla jsem to tušení už před nějakou dobou. Někdy v září při povídání do noci, při pocitu, že ho znám věky, jsem úplně ztratila hlavu. 

 Bylo to rychlé, jako na horské dráze. Točila se mi hlava a zatraceně se mi to líbilo. Svět se zastavil a přitom tak rychle běžel.

Bylo to mé vlastní baroko.

Od štěstí k bolesti. Od pláče k smíchu. Doufala jsem jen v jedno, občas bývám tak sladce naivní. Já pro něj nebyla nic kouzelného, holka skoro od vedle, šedá myš, kterou si někdo sotva pamatuje, ale hlavně se nezamiloval.

Možná mě to bavilo, připadala jsem si jako hrdinka z Větrné hůrky od Bronteové . Možná jsem ve své bolesti a zklamání našla uspokojení.

Vážení, jsem masochistka!


Nemusíte být hrdinka z 50 Odstínů šedi, abyste v tom jely se mnou, my ženy jako bychom měly masochismus hluboko zakódovaný. Nejde jen o lásku. Nazouváme si šílené jehly, ze kterých jen bolí nohy a dělají se puchýře, chodíme na botox, soukáme se do nepohodlného krajkového prádla… Viděly jste už někdy muže, jak se depiluje voskem? 

Nerada se vzdávám, nikdy to nedělám, ale je potřeba poznat konec hry, kdy se ztratí všechno romantické a zůstává bolest. 

3 komentáře:

  1. Potkali jsme se a já věděla, že je to On. Párkrát jsme si vyšli, ukradl mi polibek ze rtů a já mu dala srdce. Začali jsme spolu chodit oficiálně a jako na horské dráze jsme najednou byli na konci, protože on mi srdce nemohl dát. Možná to byl masochismus, protože já to tušila. Ale nějak jsem taky tušila, že se může ukázat, že On je jen jeden a pak už nebude nic a tak jsem dál doufala, že se třeba zamiluje časem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fée, ani nevím co Ti na to odpovědět. Asi ti On nebyl souzený a poznáš jiného, který Ti své ♥ dá.

      Vymazat
  2. Každý začátek je krásný. Já mám tušení, že jsem na začátku konce...
    A tento, si tě Niki nezasloužil! Ale každý si tu bolest jednou zažije. Byla by obrovská náhoda, kdybychom na pravou lásku natrefili hned poprvé. Držím palce! :)

    OdpovědětVymazat