úterý 14. února 2012

Valentýn? Ne, děkuju


Hodinu sedím v rukou svírám hrnek s lékořicovým čajem a přemýšlím co napsat o dnešním svátku zamilovaných. Ale za boha mě nic kloudného nenapadá. Možná to bude tím, že nemám Valentýn ráda.

Líbil by se v úplně jiné podobě než je nám  předhazován, míň materialistický. Bez hrozných srdíčkových výloh, bez upozornění na každé internetové stránce a bez kýče držících nápis ,,I love you“.  Obchodníci jako by nám podsouvali, že pokud nekoupíme něco kýčovitého co má vyjadřovat lásku, jako bychom nemilovali. A to se pak nelze ničemu divit, že na nás skáčou rádoby sexy podprsenky nejlépe rudé doplněné podvazky, plyšový medvědi a jiné šílenosti většinou růžové a s mašličkou. Celý ten únorový ,,hanbuk“ bych nejradši zakázala.
Valentýn by měl být o něčem jiném než o tom za co vysolit půlku kapesného.

Určitě by měl být uznaný jako mezinárodní svátek. Ano, hlavně z toho důvodu, že bychom nemuseli do školy či práce. A místo hmotných statků, plyšáků, růží a ,,sexy prádélka“  bychom si posílali hezká přáníčka a básničky, šli na procházku drželi se za ruce a pak si někde dali dobrou kávu.  To by byl svátek podle mého gusta.

3 komentáře:

  1. Pod to se mohu jen podepsat. Ano, dám čokoládu a pusu z lásky, ale ty kýčovité věcičky v obchodech mě akorát deptají. Láska se má projevovat každý den, nikoliv jen jeden den v roce.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně napsáno, ale myslím si, že pokud chceš, můžeš napsat básničku nebo se procházet ruku v ruce a ignorovat komerci tohoto svátku. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky ho moc nemusím ale kdyby byl jako státní... no a kdyby se zavedla tradice řučně vytvářených přání partnerům a rodině (synovec ve školce dělal mamince přáníčko ale stejně ho zapomněl, chlap :D) pak by se mi líbil. Asi to zavedu alespon u sebe :)

    OdpovědětVymazat