neděle 26. února 2012

Víra

Víra, kouzelné slovo. Skrývá s sobě tolik naděje. Už jsem jednou něco o víře nakousla, ale nedá mi to abych to neudělala znovu.
Myslím si, že každý člověk potřebuje v něco věřit, jako bychom to měli zakódované v mozkové kůře. Ať už jsou to všední maličkosti typu ,,stihnu autobus“ až po víru v boha nebo mimozemšťany. Je pro nás důležité v něco věřit i když si to možná neuvědomujeme.
Z praktického života víme, že nejdůležitější víra v sebe sama. Je logické, že lidé kteří si více věří to většinou dál dotáhnou. Myslím, že stejně důležitá je víra v naše sny a přání, pokud budeme sedět se složenýma rukama nic se nestane, je samozřejmé, že pro naše sny musíme něco udělat. Jít jim naproti.

Co věří Niki?
To je tak divné o sobě psát jako o Niki J

Já věřím ve spoustu věcí, ať už se jedná o zvládnutou prověrku z biologie až po ty mimozemšťany. rozhodla jsem, že některé z těch věcí napíšu.
1.   Víra v lidi
Určitě jste si také všimli, že úcta, pochopení a slušné chování se už moc nenosí. Lidé umí být pěkně zlý,pomstychtivý ,zákeřní. Dokáží si závidět snad i suché z nosu. Jde nám hlavně o peníze, vlastně jsme takhle společností vychováni. Kam zmizela empatie a lidskost?
Neházím všechny do jednoho pytle, pořád se najdou lidé kteří pouští v MHD důchodce sednout a pomůžou staré paní přes přechod. Nic mě nenaštve tolik jako nějaká zpráva z televizních novin  o tom, že zase byl ukraden invalidní vozík, slepecký pes nebo inzulín.
Věřím, že v každém člověku je něco dobrého. Něco co je schopno velkých obětí a velké empatie. Jen to v lidech probudit.


2.         Víra v lásku
Patřím k těm lidem co pro lásku žijí, ale musí to být ten pravý. Chci se vedle svého ,,pana božského“ ráno probouzet a večer usínat. Vařit společně večeře a ráno dělat snídaně. Chodit na procházky s naším kokršpanělem, společně si umývat záda a jezdit se potápět k moři. Být si navzájem velkou oporou. Možná moje víra ze mě dělá naivní, jsem romantická duše, věřím v lásku na celý život.
 


3.   Víra v bílí plášť a mé pracovní úspěchy
     věřím, že jednou přece jen budu nosit bílí plášť,  možná bez stetoskopu, ale zato s pipetou v ruce. Ale to je zatím ve hvězdách.


4.   Víra v Český lid
 věřím, že nejsme tak laxní jak si politici myslí. Věřím, že si nenecháme líbit všechno co jsi ti nahoře usmyslí a věřím, že jednoho dne se něco stane. Něco velkého.


5 komentářů:

  1. Pěkný článek. Já se už nějaký ten čas řídím svým oblíbeným believe in destiny :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pekné :) já jen tu víru v český lid... když já nevim jak moc věřit v lid který je pyšný na to že chlastá pivo jak o závod a klidně pak i sedí za volantem. Ale snažím se nezanevřít na nás Čechy, jinak to snad ani nejde, to bych se cítila jako bezdomovec

    OdpovědětVymazat
  3. tak já hlavně věřím v sebe sama a pak v lásku s tím šťastným a pohádkovým koncem =)

    OdpovědětVymazat
  4. Víra je moc důležitá, já si občas připadám, že jsem spíše naivní a že má víra se obrací k nemožným věcem, ale na druhou stranu nic není nemožné. Líbí se mi bod s vírou v lásku a v kariéru. Jsme si v tom podobné. I já věřím v lásku na celý život a doufám, že je to ta má současná. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Věřím v lásku, v přátele, v sebe.

    OdpovědětVymazat